Mladých nádejných hudobníkov čaká 4. ročník Stropkovskej hudobnej ligy

09.10.2011 Stropkov

      Stropkov 9. októbra (TASR) – Až do konca októbra sa môžu mladí hudobní umelci, ktorí chcú predviesť svoj talent, prihlásiť do súťaže Stropkovská hudobná liga. Tá má za sebou tri ročníky a na prelome rokov 2011 a 2012 si pripíše na svoje konto štvrtú sériu. Ide o súťaž autorskej tvorby hudobných interpretov bez žánrovej špecifikácie.
      Záujemcovia sa na základe prihlášky zúčastnia na jednom zo základných kôl, kde získajú odporúčanie do finále. To však automaticky neznamená postup, pretože členovia poroty ešte raz prehodnotia všetky vystúpenia a až potom definitívne rozhodnú o zozname finalistov.
      „Tento model sa nám osvedčil už v minulosti. Našou ambíciou nie je zorganizovať súťaž, poďakovať súťažiacim za účasť, podať im ruku a ďalej sa o nich nezaujímať. Minimálne s finalistami chceme pracovať v priebehu celého roka,“ upozornil Ľubomír Sluk z organizačného výboru súťaže.
      Základné kolá sa uskutočnia v hudobnom klube Holičstvo vo Svidníku, a to 18.–19 novembra, 2.–3. decembra, 16.–17. decembra, 13.–14. januára 2012 a 27.–28. januára 2012. „Termín, ktorí by sme vybrali my, by im nemusel vyhovovať a našou snahou je mladým hudobníkom vychádzať v ústrety. Preto sme im dali na výber viacero dátumov,“ dodal Sluk.
      Hudobnú ligu organizuje spoločnosť Grand Studio. Finále je na program 26. februára 2012 v Stropkove. Doterajšími víťazmi súťaže sú kapely Heľenine oči, So Fine a Atlantída.
 

Vyberte región